Toimitusehdot

PORRASELEMENTTIEN TOIMITUSEHDOT

Tuotteiden myynnissä ja toimituksissa noudatetaan Rakennustuotteiden yleisiä hankinta- ja toimitusehtoja (RYHT 2000) jäljempänä mainituin täydennyksin, ellei muuta ole sovittu. Kuluttaja-asiakkaiden kanssa noudatetaan edellä olevia toimitusehtoja niin, että näillä ehdoilla ei rajoiteta kuluttajalainsäädännön mukaan kuluttajalle kuuluvia oikeuksia.

Tilaukset

Tilaushetkellä sovittavat asiat: tuotteen tyyppi, mitat, väri, pintakäsittely, määrä, toimitusaika, maksutapa, tarkka toimitusosoite, yhteyshenkilö työmaalla sekä kohteen pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan ja elementtisuunnittelijan yhteystiedot. Isompien tilausten osalta sovitaan myös toimituserien koko ja aikataulu.

Muutokset tilauksiin tilausvahvistuksen toimittamisen jälkeen

Porrastilauksista HB tekee aina tilausvahvistuksen, johon kirjataan sovitut kauppaehdot sekä tuotteiden valmistamiseen ja toimittamiseen tarvittavat tekniset tiedot. Tilausvahvistuksen toimittamisen jälkeen tilaajan tilaukseen tekemistä muutoksista peritään muutosmaksu 50 € (alv 0 %) muutoksien mahdollisesti aiheuttamien muiden kustannuksien lisäksi.

Toimitusaika

Toimitusaika lasketaan siitä päivästä eteenpäin, kun kaikki tuotteen valmistusta varten tarvittavat lähtötiedoton saatu tilaajalta. Lähtötietojen puuttuessa toimitusaika päivitetään vastaamaan toteutumaa, kun puuttuvat suunnitelmat ovat käytettävissä. Tilaajan/työmaan tulee vahvistaa tuotantoon haluttu toimitusaika viimeistään 3 viikkoa ennen sekä tarkentaa toimitusajankohta viimeistään 5 työpäivää ennen haluttua toimitusta.

Tehdas, tuotanto / toimitukset

HB-Porras Oy, Betonitehtaantie 1, 40320 Jyväskylä
Vesa Ollikainen, puh: 020 730 9223 / Ilmari Wiik, puh: 020 730 9224, sähköposti: toimitukset@hb-porras.fi

Hinnat

Hinnat ovat verottomia, alv 0 %, yksityishenkilöille hintoihin lisätään alv 24 %.

Kuljetusehdot

Porraselementtien toimitusehto on vapaasti autossa työmaalla (DDU FIN01). Vastaanottajan tulee huolehtia työmaan ajotiet sellaiseen kuntoon, että purkupaikalle on pääsy perävaunullisella kuljetusajoneuvolla. Kuljetuksiin sisältyy purkuaikaa 1 tunti. Lisätunneilta veloitamme 55 € (alv 0 %) / alkava 0,5 h.

Kuljetuslavat

Kun tuotteet on pakattu kuormalavoille, ne veloitetaan tarjouksen mukaisin hinnoin. Lavoja ei voi palauttaa.

Pienlaskutuslisä

Pienlaskutuslisä on 10 € alle 100 €:n toimituksista (alv 0 %).

Nostotarvikkeet

Irrallisien vaijerinostolenkkien hinnat (alv 0 %):

 • Rd16 27 €/kpl
 • Rd16 painelevyllä 50 €/kpl
 • Rd20 33 €/kpl
 • Rd20 painelevyllä 65 €/kpl
 • Rd24 39 €/kpl
 • Rd24 painelevyllä 75 €/kpl
 • Rd30 46 €/kpl

Laatuvaatimukset

Kaikki HB-Portaat ovat CE-merkittyjä standardin EN 14843:2007 mukaan ja FI-merkittyjä standardin TR 15:2015 mukaan. HB-Porras Oy kuuluu Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy:n laaduntarkastuksen piiriin. HB-Portaille on myönnetty avainlipputunnus.

Mittatoleranssit

Betonielementtien toleranssit 2011 (Betoniteollisuus ry) luvun 9. Porraselementit ja porrasaskelmat mukainen normaali luokka.

Pintaluokitus

By40 Betonirakenteiden pinnat/luokitusohjeet 2021 (Suomen Betoniyhdistys r.y.)

 • hiotut pinnat: luokka HIOM (matta)
 • muottipinnat: luokka MUO-A
 • telatut pinnat: luokka TEL-A
 • pesubetonipinnat: luokka PES-A

HUOM! Tummissa hiotuissa betonipinnoissa saattaa näkyä vaaleaa kalkki- tai alkalihärmettä laikukkuutena. Laikukkuus ei heikennä tai muutoin vaikuta betonin teknisiin ominaisuuksiin huonontavasti vaan on pelkästään ulkonäöllinen betonin ominaisuus. Tämä laikukkuus ei kuulu takuun piiriin. Pintaan tullut härme tulee pestä pois mahdollisimman nopeasti esim. KiiltoClean Oy:n Kiilto Pro Presstech L Super -tahranpoistoainetta sitä valmistajan ohjeiden mukaisesti käytettäen.

Nostovarausten paikkaukset/irtolankut

Mikäli osa askellankuista toimitetaan irrallisina nostojen/asennusten takia tai askellankuissa on nostoja varten
varaukset, kuuluu niiden asentaminen/paikkaus tilaajalle.

Laskutus / maksuehto

Sopimuksen mukaan. Yleisimmin 30 % tuotteista laskutetaan tilauksen yhteydessä, 70 % tuotteista ja rahdit laskutetaan toimituserittäin.
Maksuehto 14 pv netto.

Tilaukset, myynti, neuvonta

HB-Porras Oy, Betonitehtaantie 1, 40320 Jyväskylä
Sähköposti: etunimi.sukunimi@hb-porras.fi
Pasi Levänen, puh: 020 730 9221 / Juha Jäppinen, puh: 020 730 9222
Tarjouspyynnöt: myynti@hb-porras.fi